ANKARA / PURSAKLAR - Saray İlkokulu

Nis

Okulumuz 4-E ve 4-G sınıfı öğrencileri "Minik Eller, Büyük Hayaller" Projesi kapsamında Gülbahar Hatun Hanım Evi'ni ziyaret etmiştir. Kurslar hakkında öğrencilerimiz bilgilendirilmiş olup; bazı etkinliklere bizzat katılmışlardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize; Saray Gülbahar Hatun Hanımevi sorumlu ve kursiyerlerine teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda yürütülen değerler eğitimi uygulaması kapsamında mart ayı boyunca "Sabır" konusunu farklı etkinliklerle işledik. Bu etkinliklerden biri olan "Sabır İstasyonu" öğrenciler tarafından çok sevildi. Öğretmenlerimiz tarafından tasarlanıp faaliyete geçirilen bu etkinlik; konunun somutlaştırılarak uygulamalı biçimde yaşantıya geçirilmesi, dikkat, el göz kordinasyonu gibi becerileri de desteklemesi bakımından oldukça verimli özgün bir çalışma oldu.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl dönümü okulumuzda büyük bir çoşkuyla kutlanmıştır. Üç Kuşak İstiklal Marşı, İstiklal Marşını Güzel Okuma ve ''18 Mart Çanakkale'' temalı resim yarışmalarında derceye giren öğrencilere ödülleri okul müdürü ve sınıf öğretmenleri tarafından takdim edildi. Programda emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda e-Twinning Projesi Başlatıldı

Projemizin Hedefleri

* Öğrencileri akıl ve zeka oyunları dünyasıyla tanıştırmak.

*Öğrencilere akıl ve zeka oyunlarını sevdirerek öğretmek.

*Akıl ve zeka oyunlarının geliştirdiği alanları çocuklara kazandırabilmek.

*Ezberci yaklaşımdan uzak, düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirebilmek.

*Oyunun çocuğun dünyasındaki yerine dikkat çekmek.

*Öğrencilerde sıra dışı düşünme becerilerini geliştirmek.

*Öğrencilere web 2.0 araçlarını tanıtmak

Okulumuzda e-Twinning Projesi Başlatıldı

Projemizin Hedefleri

* Öğrencileri akıl ve zeka oyunları dünyasıyla tanıştırmak.

*Öğrencilere akıl ve zeka oyunlarını sevdirerek öğretmek.

*Akıl ve zeka oyunlarının geliştirdiği alanları çocuklara kazandırabilmek.

*Ezberci yaklaşımdan uzak, düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirebilmek.

*Oyunun çocuğun dünyasındaki yerine dikkat çekmek.

*Öğrencilerde sıra dışı düşünme becerilerini geliştirmek.

*Öğrencilere web 2.0 araçlarını tanıtmak

Ock

Aralık Ayı Değerler Eğitimi kapsamında uygulanan “Enerji Dedektifi” projesinde bir önceki yılın Aralık ayına göre 1000 TL civarında elektrik tasarrufu sağlanmıştır.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

Ekm

Okul Aile Birliği toplantımız velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşmiştir. Toplantıda Okul Müdürümüz Osman KAYA tarafından okulun ihtiyaçları ve planlanan çalışmalar hakkında velilerimiz bilgillendirilmiştir. Toplantıya katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

13.10.2023 SAAT 10.20'DE GERÇEKKLEŞTİRİLEN YANGIN VE DEPREM TATBİKLATLARIMIZ BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTIR. TATBİKATTA EMEĞİ GEÇEN TÜM PERSONELİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Haz

Okulumuz 4-C sınıfı öğrencileri öğretmenleri Betül Önder liderliğinde yürüttükleri "My Environment Workshop" proje paydaşları ile online olarak biraraya geldiler.Öğrenciler proje boyu yaptıkları çalışmaları  kahoot web2 aracı ile eğlenerek değerlendirdiler.  Yapmış oldukları çalışmaları ve kazanımları hatırlayarak keyifli dakikalar geçirdiler.

Haz

Rehber öğretmenimiz Atilla TUTUŞ, her perşembe özel eğitim sınıflarında duygu farkındalığı temelli bibliyo terapi uygulamaları çalışmalarını yapmaktadır.

Şbt

Okulumuz Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmeni Ayşe ATASOY tarafından 1.dönem 1.ve 4. sınıf öğrencilerine, öğretmenlere  ve velilere yönelik "Akran Zorbalığı" ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı.  Seminerler, karşılıklı etkileşim içerisinde oldukça verimli geçti. Öğrencilerle sınıflar düzeyinde yapılan etkinliklerde, öğrenciler zorbalığın ne olduğunu, zorbalıkla karşılaştıklarında kimlerden yardım isteyeceklerini öğrendiler.

Şbt

Saray İlkokulu Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmeni Ayşe ATASOY tarafından birinci dönem, 1.ve 4.sınıf öğrencilerine "Zaman Yönetimi" ve "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" hakkında bilgilendirme seminerleri yapıldı.  Seminerler, yapılan etkinliklerde öğrencilerin aktif katılımlarıyla, karşılıklı etkileşim içerisinde oldukça verimli geçti.

Ock

Saray İlkokulu Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmeni Ayşe ATASOY tarafından birinci dönem,  1.sınıf öğrencilerine   Snellen Göz Tarama Testi uygulandı. Sonuçlar hakkında veliler bilgilendirilerek, göz problemi tesbit edilen öğrenciler, ilgili sağlık kuruluşuna yönlendirildi.